Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik ze szczypiorkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 l wody
1 udko z kurczaka
2 marchewki
1 korzeń pietruszki
mały kawałek selera zielona część po
zielona część pora
1 szklanka kaszy pęczak
2 duże ziemniaki
1 liść laurowy
4 ziarna ziela angielskiego
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik ze szczypiorkiem

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej udko z kurczaka, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy na bardzo małym ogniu około 45 minut. Pamiętajcie o pozbywaniu się piany podczas gotowania mięsa. Do wywaru wrzucamy oczyszczone i pokrojone w mniejsze kawałki seler, pietruszkę, marchewkę i por, gotujemy kolejne 20 minut. Po tym czasie, z garnka wyciągamy kurczaka i warzywa, wrzucając od razu opłukaną kaszę i pokrojone w małą kostkę ziemniaki. Po około 10 minutach gotowania, do garnka dorzucamy pokrojone w plasterki ugotowane marchewki i pietruszkę, gotujemy wszystko do miękkości. Całość doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy szczypiorkiem. Jeżeli macie ochotę, możecie do zupy dodać mięso z ugotowanego kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.02.2017 16:33
smaczna zupka
iziona 21.02.2017 20:39
Niesamowicie apetycznie wygląda
pestka 21.02.2017 11:06
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak