Krupnik zabielany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dowolnego mięsa

    ok. 30 dag
  • kaszy mazurskiej

    3 łyżki
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    1 mały
  • ziemniaki

    2 duże
  • suszone grzybki

    2 szt
  • śmietana

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso włożyć do zimnej wody, zagotować i odszumować. Włożyć opłukaną kaszę, gotować 15 min. Dodać starkowane warzywa, pokrojonego pora, ziemniaki i grzyby.Gotować do miękkości. Zabielić śmietaną i wsypać drobno pokrojoną natkę. SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 05.07.2015 17:57
Dobra zupa.
SmacznaPyza 29.03.2011 10:12
krupniku ze śmietaną to jeszcze nie robiłam...ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat