Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z żołądkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 500 gram
ziemniaki 2 sztuki
marchew 2 sztuki
kasza jęczmienna 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z żołądkami

Litr wody zagotować, dodać do niej ziele angielskie, liść laurowy oraz kucharek. Żołądki oczyścić i pokroić na drobne kawałki i dodać do gotującej się wody. Gdy będą już miękkie posolić, dodać do nich pokrojoną w kostkę marchewkę. Chwilę później ziemniaki oraz kaszę jęczmienną. Gotować do czasu gdy warzywa będą miękkie a kasza napęcznieje. W razie potrzeby dolać wody. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 27.01.2015 14:09
to smaki mojej babci
cooked 26.01.2015 20:16
musi być smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak