Krupnik z żołądkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    500 gram
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • kasza jęczmienna

    1 szklanka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • natka pietruszki

  • sól do smaku

  • pieprz

  • przyprawa do potraw Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Litr wody zagotować, dodać do niej ziele angielskie, liść laurowy oraz kucharek. Żołądki oczyścić i pokroić na drobne kawałki i dodać do gotującej się wody. Gdy będą już miękkie posolić, dodać do nich pokrojoną w kostkę marchewkę. Chwilę później ziemniaki oraz kaszę jęczmienną. Gotować do czasu gdy warzywa będą miękkie a kasza napęcznieje. W razie potrzeby dolać wody. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 27.01.2015 14:09
to smaki mojej babci
cooked 26.01.2015 20:16
musi być smaczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat