Krupnik z żeberkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    0,5 kg
  • kasza jęczmienna

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżeczka
  • włoszczyzna

    30 dag
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • natka piertuszki siekana

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • bulion

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na porcje, włożyć do wody, dodać kostki bulionowe i gotować do miękkości. W połowie gotowania dodać starte na tarce warzywa. Oddzielnie ugotować kaszę z masłem. Do rosołu z żeberkami dodać ugotowaną kaszę, posypać zieleniną, przyprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 17.02.2014 19:16
bardzo dobry
Iwusia 18.10.2012 23:02
ale smakowity
Motorek 08.09.2012 09:36
pycha
ewaa 06.03.2012 20:08
smaczna zupka
Karol P 01.01.2012 19:45
wygląda bardzo apetycznie
Łukasz15 31.12.2011 18:18
smaczny
Iwona51 21.11.2011 09:04
uwielbiam krupnik
Margo1 28.12.2010 07:41
moja ulubiona zupka z ulubionym mięskiem
banditka 16.09.2010 13:03
apetyczne :)
Agnieszka191 08.09.2010 18:04
zupki nie dla mnie ale dodam do księgi ulubionych dla Mamuski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat