Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z suszonymi grzybami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 4 szt
marchewka 1 szt
korzeń pietruszki 1/3 szt
por kawałek
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 płaska łyżka
kasza jęczmienna 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z suszonymi grzybami

Skrzydałka myjemy, wkładamy do garnka. Wlewamy około 2,5 litra wody. Zagotowujemy. Do wywaru dodajemy suszone grzyby, wsypujemy kucharek. Gotujemy około 15 minut. Jarzyny obieramy, dodajemy do zupy. Wsypujemy kaszę jęczmienną. Całość gotujemy na niewielkim ogniu około 45 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 14.02.2014 20:55
musi być pyszna
RenataZ-et 11.02.2014 20:32
super krupnik
kate.500 08.02.2014 21:30
smaczna zupka
sylwia_sl 17.01.2014 17:35
Uwielbiam krupnik z grzybami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak