Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik z suszonymi grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 2 szt
pęczek włoszczyzny
grzyby suszone 3 szt
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
zielenina
kasza 1 niepełma szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik z suszonymi grzybami

Grzyby moczymy. Z wody w której moczyły się grzyby, podrobów i warzyw gotujemy wywar z dodatkiem kucharka. Gdy warzywa zmiękną- przecedzamy, na czysty wywar wsypujemy kaszę i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości około 15 min. W tym czasie kroimy warzywa, grzyby i obieramy mięsko, wszystko łączymy z kaszą, gotujemy jeszcze 5 minut, doprawiamy do smaku, ostrożnie dodajemy śmietanę i posypujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 02.12.2012 20:08
z grzybami jeszcze nie jadlam ale musi byc smaczne
kamyk 25.05.2012 21:21
o takiego jeszcze nie jadłem
m1monika 25.05.2012 10:50
pyszny :-)
jeta72 05.02.2012 16:01
bardzo lubię krupnik :)))
Wacław 30.01.2012 19:20
pyszna zupa !
Marcin Vw1 08.01.2012 11:53
jeszcze krupnika z grzybami nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak