Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z sercami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca drobiowe 30 dag
grzyby leśne 4 szt
żołądki drobiowe 4 szt
porcja rosołowa pół kg
kasza jęczmienna 1,5 szkl
marchewka 3 szt
pietruszka 3 szt
ziemniaki 5 szt
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia
cząber
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z sercami

Kroki postępowania

1
Serduszka i żołądki myję i dokładnie oczyszczam, porcję rosołową i podroby gotuję w wodzie którą wcześniej solę.
Krok 1 - Krupnik z sercami foto
2
Warzywa obieram i kroje w kostkę, następnie podsmażam na oleju, z odrobiną soli, pieprzu, cząbru i czosnku, po 10 minutach przekładam warzywa do garnka z gotującymi się podrobami.
Krok 2 - Krupnik z sercami foto
3
Do gotującej się zupy daję pokrojone w plasterki grzybki, gdy porcja rosołowa jest miękka, należy już ja wyłowić.
Krok 3 - Krupnik z sercami foto
4
Do zupy pod koniec wsypuję namoczoną wcześniej kaszę jęczmienną, mieszam i gotuję aż będzie miękka, po czym zupka jest gotowa już do podania.
Krok 4 - Krupnik z sercami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak