Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z ryżem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
ziemniaki 3 szt
marchewka 1 szt
cebulka 1/2 szt
natka pietruszki szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
sól
pieprz
ryż 1/2 szklanki
ziele angielskie 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z ryżem

Kroki postępowania

1
Do garnka z wodą wrzucamy porcję rosołową i ziele angielskie.
Krok 1 - Krupnik z ryżem foto
2
Marchewkę kroimy na pół i tak jak w paseczki. Ziemniaki i cebulkę kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy.
Krok 2 - Krupnik z ryżem foto
3
Gdy zupa zacznie się gotować dodajemy kucharka i odrobinę natki pietruszki. Gotujemy tak około 40 min na małym ogniu. Następnie dodajemy ryż i mieszamy od czasu do czasu aby nie przywarł do dna.
Krok 3 - Krupnik z ryżem foto
4
Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko gotujemy do miękkości. Smacznego!
Krok 4 - Krupnik z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 09.01.2014 11:41
świetna zupka
Barbara777 05.01.2014 12:19
nie ma to jak krupnik
w mojej kuchni 04.01.2014 16:12
lubię zupy ryżowe na rosole
eMMe 04.01.2014 13:53
Uwielbiam krupnik ale nigdy nie jadłam go z ryżem. Muszę spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak