Krupnik z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    100 g
  • pieczarki

    350 g
  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • woda

    2 l
  • ćwiartki z kurczaka

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • por

    1 szt
  • olej rzepakowy

  • pieprz mielony

  • koperek

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać wodą, zagotować. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę i ziemniaki oraz plasterki pora. Wsypać kaszę. Gotować ok. 45min na małym ogniu. Cebulę posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do cebuli, dusić ok. 5 min. Dodać do zupy, gotować jeszcze 15min. Doprawić do smaku, przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 04.11.2013 23:50
Nie przepadam za krupnikiem, ale Twój wygląda przepięknie
eMMe 04.11.2013 16:17
Moja ulubiona zupa:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat