Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z oliwkami i papryczką peperoncini

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 L
udko z kurczaka 1 szt
kasza pęczak 1/2 szkl
cebula 1 szt
marchew 1 szt
papryczka chili 3 szt/peperoncini
oliwki czarne 10 szt
lubczyk świeży 1 gałązka 20cm
seler naciowy 1 gałązka 20cm
natka pietruszki 2 gałązki
sól do smaku 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 10 ziarenek
mąka 1 łyżka .zasmażka
masło 1 łyżka zasmażka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z oliwkami i papryczką peperoncini

Do garnka wlewamy wodę, wkładamy mięso,czekamy aż się zagotuje, zmniejszamy planik na minimum, dodajemy pokrojoną w plastry cebulę i marchew, oliwki, dodajemy przyprawy, szatkujemy zieleninę i wszystko wrzucamy do garnka.Pod koniec gotowania czyli po ok 1 i 1/2 h dodajemy pęczak i gotujemy jeszcze 10 min .Teraz czas na zasmażkę,na patelnię dajemy masło i topimy, następnie mąkę i cały czas mieszamy aż się zrumieni, wlewamy do zupy zagotowywujemy,po czym wyłączamy, pęczak dojdzie, zupa lekko ostygnie i możemy podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.09.2014 20:58
ciekawe urozmaicenie krupniku
RenataZ-et 28.09.2014 17:46
bardzo ciekawe połączenie :)
Ania321 28.09.2014 15:34
pyszna zupa, muszę wypróbować :)
gosia561 28.09.2014 13:01
coś ciekawego
2milutka 28.09.2014 12:17
pyszności na talerzu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak