Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z lubczykiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 litry
kasza jęczmienna 150 g
lubczyk świeży 1 bardzo duży pęczek
marchew 3 szt.
ziemniaki 5 szt.
seler 1/3 szt.
pietruszka korzeń 2 szt.
ziele angielskie 3 ziarenka
Pieprz czarny mielony Prymat 8 ziarenek
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
żeberka wędzone 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z lubczykiem

Żeberka opłukać, zalać wodą, dodać ziele angielskie, ziarenka pieprzu i liść laurowy. Nastawić i gotować na mały ogniu. kaszę opłukać i dodać do wywaru, gotować 10 minut. Dodać opłukany pęczek lubczyku. Warzywa obrać pokroić w kostkę i dodać do wywaru. Gotować warzywa do miękkości. Krupnik doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać pokrojoną natkę pietruszki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.10.2013 11:03
apetyczna zupka
adelajda 23.07.2013 09:13
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak