Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z kiszonym ogórkiem i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt.
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
kasza jęczmienna 6 łyżek
pieczarki 35 dag
ziemniaki 5 szt.
ogórki kiszone 40 dag
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Porada

Kiszone ogórki można zastąpić ogórkami konserwowymi

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z kiszonym ogórkiem i pieczarkami

Ćwiartki z kurczaka zalewamy 3 l wody, dodajemy łyżkę przyprawy j gotujemy ok. 30 min. Pieczarki kroimy w plasterki i odparowujemy na patelni z nadmiaru wody. Mięso wyjmujemy, oddzielamy od kości kroimy na drobne kawałki. Dodajemy kaszę. Po 10 minutach dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Po 10 minutach dodajemy starte na tarce ogórki i pieczarki. Gotujemy jeszcze 5 min. Zabielamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem gałką muszkatołową. Przed podaniem posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 26.09.2016 12:09
dla mnie - rewelacja!
wedith1 26.09.2016 11:51
Dawno nie jadłam krupniku. Twój wygląda obłędnie!
tobi1989 26.09.2016 10:11
Ciekawy smaczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak