Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z kaszą pęczak i grzybami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 0,5 kilograma
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy kawałek
cebula 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
kasza pęczak 1 szklanka
grzyby suszone garść
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuki
natka pietruszki 0,5 pęczka

Porada

Natką pietruszki najlepiej posypać dopiero na talerzu.

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z kaszą pęczak i grzybami

Do większego garnka wkładamy żeberka,zalewamy 3 litrami wody,dodajemy listki laurowe,ziarna pieprzu i ziela angielskiego,dodajemy wymoczone grzyby , obraną cebulę i doprawiamy do smaku przyprawą kucharek.Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy razem z cebulę i wsypujemy kaszę pęczak i gotujemy do momentu aż kasza będzie miękka. pietruszki. Obraną marchewkę ,pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach ,obrane ziemniaki kroimy w kostkę,dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw.Zupę doprawiamy solą,pieprzem i przyprawą w płynie.Dodajemy posiekaną natkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 29.06.2015 21:35
Bardzo fajny przepis.
Kasnaj 29.06.2015 20:23
smaczna zupa
pajbek 29.06.2015 20:07
Taki to ja lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak