Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 3/4 szklanki
kasza jęczmienna 0,5 szklanki
natka pietruszki
przyprawy
bulion 1,5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z kaszą jęczmienną i jaglaną

Jeśli zostało Wam nieco rosołu z dnia poprzedniego, a znudziła Wam się tradycyjna pomidorowa polecam taki krupnik :) Jeśli chcecie go przygotować od podstaw (łącznie z bulionem) to polecam ten przepis http://www.doradcasmaku.pl/przepis/271999/aromatyczny-rosolek-z-domowym-tagliatele.html . Z bulionu wyciągamy kawałki mięsa i przelewamy przez drobne, plastikowe siteczko by odcedzić różne drobinki warzyw i miesa itp. Bulion nastawiamy na gaz, gdy zacznie wrzeć wsypujemy najpierw kaszę jęczmienną, a po 3-4 minutach kaszę jaglaną. Całość mieszamy kilka razy. Po 15 minutach bulion wyłączamy i dodajemy pęczek posiekanej natki pietruszki, mieszamy i trzymamy krupnik pod przykryciem jeszcze 5 minut. Gorącą zupę nakładamy na talerze i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzenciak1985 14.03.2013 14:30
nie lubie, ale wygląda całkiem nieźle
jordi 06.03.2013 18:08
na pewno bardzo zdrowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak