Krupnik z kaszą jęczmienną

Krupnik z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    2 litr
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuka
  • ziele angielskie

    3 sztuka
  • lubczyk świeży

    3 liść
  • pietruszka natka

    1/4 pęczek
  • pieprz

    do smaku
  • kasza jęczmienna

    100 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krupnik z kaszą jęczmienną

Warzywa obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pora pokroić w talarki. Cebulę opiec na gazie. Do gotującego się rosołu dodać warzywa, liść i ziele oraz podpieczoną cebulę. Kaszę przepłukać. Zalać wrzącą wodą i odstawić na około 10 minut. Napęczniałą kaszę dodać do zupy i gotować do miękkości. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą, posypać posiekaną natką i lubczykiem. Podawać gorącą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Klausia 06.09.2016 21:24
Przysmak dzieciństwa.
Aneta41 07.01.2013 19:43
palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat