Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z kaszą bulgur

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 2.5 litra
bulgur 4 łyzki
ziemniaki 5 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
cebula 1 szt
por (biała część) 5 cm
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z kaszą bulgur

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Warzywa obrać i drobno pokroić. Do wywaru mięsnego dodać ziemniaki, warzywa, kaszę burgul, 2 listki laurowe i 3 ziela angielskie. Gotować około 25 minut od zagotowania. Dodać kucharek. Doprawić do smaku solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 26.02.2015 17:51
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak