Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z brukselką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
ziemniaki 3 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
kasza pęczak 5-6 łyżek
brukselka 4 szt
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z brukselką

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy, płuczemy i kroimy w kosteczkę, jedynie brukselkę pozostawiamy w całości.
Krok 1 - Krupnik z brukselką foto
2
Z udek ściągamy skórę, płuczemy je w zimnej wodzie i wkładamy do garnka, zalewamy około 2 l wody i gotujemy lekki wywar.
Krok 2 - Krupnik z brukselką foto
3
Z wywaru ściągamy szumowinę i wrzucamy marchew z pietruszką gotujemy 5 minut, dodajemy ziemniaki i brukselkę, gotujemy całość 10 minut.
Krok 3 - Krupnik z brukselką foto
4
Następnie dodajemy kaszę. Dodajemy sól do smaku. Gotujemy całość do miękkości kaszy.
Krok 4 - Krupnik z brukselką foto
5
Na koniec dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy pieprzem do smaku - zagotowujemy.
Krok 5 - Krupnik z brukselką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.10.2014 10:45
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak