Krupnik polski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości i warzyw

    1,5 l
  • kasza jęczmienna

    100 g
  • ziemniaki

    4-5 szt.
  • grzyby suszone

    20-30 g
  • tłuszcz do smażenia

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć namoczyć i ugotować. Kaszę opłukać , zalać wywarem, ugotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, Dodać do kaszy pod koniec gotowania. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć. Połączyć z zupą, pokrojonymi w paski grzybami , wywarem z grzybów i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babciagramolka 03.09.2010 18:42
Tylko czemu do tego jest dostawione moje zdjęcie ? Nie wyrażałam zgody na użycie go . Zreszta jest on tu wstawiony - ,, Krupnik na kaczce \" http://www.doradcasmaku.pl/przepis/29061/krupnik-na-kaczce-.html

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat