Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik owsiany z fasolą mung i grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza owsiana 1/2 szkl.
wywar drobiowy 1,5 litra
fasola mung 1/2 szkl.
seler korzeniowy średni kawałek
marchewka 1 duża
pietruszka 1 duża
grzyby suszone garść
przyprawa uniwersalna do smaku
przyprawa w płynie do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 4-5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2 średnie
ziemniaki kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik owsiany z fasolą mung i grzybami

Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę, seler i pietruszkę utrzeć na grube wióry. Do wywaru włożyć suszone grzyby i fasolkę mung - dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować 15 minut, po czym dodać rozdrobnione warzywa i kaszę owsianą.
Gotować do miękkości kaszy i warzyw.

Doprawić do smaku przyprawą warzywną, pieprzem i uniwersalną przyprawą w płynie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.04.2017 07:06
Wygląda pysznie :)
Habibi 20.01.2017 15:23
Jesienią i zimą często taki robię :)
olkaaa 19.01.2017 20:46
jeszcze takiego nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak