krupnik na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    0,5 kg.
  • kasza jęczmienna

    1/2 szkl.
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • natka pietruszki

  • boczek wędzony

    kilka plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żeberka umyć pokroić włożyć do garnka wlać wody i zagotować,dodać pokrojoną i umytą włoszczyznę i boczek drobno pokrojony gotować aż mięso będzie miękkie wyjąć mięso włożyć umyte i pokrojone ziemniaki i wsypać kaszę gotować do miękkości na koniec włożyć żeberka i posypać natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna/Dzastus 23.01.2013 11:59
dawno nie robilam, to jest dobry pomysl na dzisiejszy obiad :)
Wacław 07.01.2013 10:13
zjadłbym porcyjkę :)
Wafelek2601 10.06.2011 00:43
uwielbiam taki
IKrakowianka 24.03.2011 22:59
Świetny, lubię taki krupnik na żeberkach
Ewa111 18.03.2011 13:31
pyszny krupnik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat