Krupnik na żeberkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    50 dag
  • marchewki

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • woda

  • ziemniaki

    ok 8 sztuk
  • por

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • posiekana zielenina

    2 łyżki
  • kasza

    2 garści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka przełożyć do garnka i zalać wodą( około 1 litrem), gotować przez około 40 minut. Następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę gotować przez około 15 minut, dodać kaszę jęczmienną i gotować do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 11.01.2014 13:23
dobra zupka
Betka 26.03.2013 15:30
smaczna zupka;)
IKrakowianka 15.11.2012 17:01
fajna zupka
iwa643 15.02.2011 07:55
tez taki robie
Smakosz6 06.12.2010 14:52
mniam
Iwusia 21.09.2010 06:44
Pyszności taka zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat