Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na żeberkach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 60 dkg
kostka rosołowa 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
marchew 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
kasza jęczmienna 10 dkg
natka pietruszki 1/4 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na żeberkach

Kroki postępowania

1
Żeberka umyć, pokroić na kawałki, zalać wodą.
Krok 1 - Krupnik na żeberkach foto
2
Dodać kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem.
Krok 2 - Krupnik na żeberkach foto
3
Marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do gotującego się wywaru.

Krok 3 - Krupnik na żeberkach foto
4
Kiedy żeberka będą miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i kaszę. Gotować do miękkości.
Krok 4 - Krupnik na żeberkach foto
5
Dodać posiekaną natkę oraz doprawić zupę do smaku.
Krok 5 - Krupnik na żeberkach foto
6
Podawać na gorąco.
Krok 6 - Krupnik na żeberkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.11.2015 08:10
lubię krupniki na różnych mięskach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak