Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na żeberkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 30 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
kasza jęczmienna 1/4 szkl
natka pietruszki pół łyżeczki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na żeberkach

W garnku gotujemy pocięte na kawałki żeberka z liściem laurowym i zielem angielskim. Po ok 20 minutach gotowania dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i startą marchewkę na tarce z grubymi oczkami. Dodajemy kostkę rosołową i gotujemy przez parę minut. Dodajemy wypłukaną kaszę jęczmienną i gotujemy aż kasza i ziemniaki będą miekkie. Pod koniec dodajemy natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 14.11.2013 17:16
lubię krupnik,ale mi się zdarza rozgotować ziemniaki
Milena87 18.09.2013 21:41
jak ja kocham krupnik, dawno nie jadłam
Katarzyna59 17.09.2013 07:39
pyszny, smaczny
msmors 16.09.2013 21:28
lubię krupnik ale na żeberkach jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak