Krupnik na żebarkach.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żebarka

    wg.uznania
  • kasza jęczmienna

    wg.uznania
  • marchew

    1 szt.
  • mała pietruszka

    1 szt.
  • kawałek selera

    wg.uznania
  • ziemniaki

    3 szt.
  • sól

    do smaku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
  • Przyprawa do zup Kucharek- zielone liście

    do smaku
  • śmietana

    1-2 łyżki do talerza
  • cebula

    wg.uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć,włozyć do garnka zalać wodą i gotować - zszumować i dodać warzywa
Cebulę przypiec nad ogniem - dodać do zupy.
Jak Mięso będzie już miękkie włożyć pokrojone ziemniaki i wsypać kaszę.
Doprawić solą,pieprzem ,maggi w płynie i włożyc posiekane liście maggi.
Krupnik wlać do talerza i dopiero wtedy dodać 1-2 łyżki śmietany.
Nigdy wcześniej nie jadłam krupniku ze smietaną ale bardzo mi się takie połączenie podoba.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 23.04.2016 12:08
Warto spróbować, polecam.
Izabela28 27.05.2015 19:24
smaczna ta zupa:)
Granita 01.01.2015 22:10
taki jest najsmaczniejszy;bardzo przydatny przepis
Ela15 28.09.2014 15:53
takiego jeszcze nie jadłam, ale chętnie wypróbuję
pawlito 23.05.2014 07:27
dawno takiego nie jadłem
Katarzyna59 02.03.2014 09:36
smaczny krupnik
Motorek 22.11.2012 10:11
bardzo smaczna zupka
ankaryba 18.07.2012 12:24
bardzo lubię :-)
jeta72 12.03.2012 15:12
moja ulubiona zupka
MAŁY 21.08.2011 10:26
od czasu do czasu lubię taki zjeść, lepiej wtedy smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat