Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na wołowinie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 300 g
kości wołowe 1/2 kg
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
por 1/2 szt
grzyby suszone 4 szt
kasza jęczmienna 1 szklanka
ziemniaki 3 szt
natka pietruszki 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na wołowinie

Mięso i kości zalać wodą, posolić i gotować na małym ogniu godzinę. Następnie dodać włoszczyznę. Gotowac 30 minut. Wywar przecedzic. Mięso pokroić w kostke, marchewkę również w kostkę. Pozostałe jarzyny jesli ktos lubi równiez można pokroić i wykorzystać, ja wykorzystuje tylko marchewkę. Grzyby drobno posiekać. Kaszę zalać wywarem i ugotowac. Kiedy zacznie mieknać połaczyc z pozostałym wywarem. Dodać pokrojone ziemniaki i gotowac 15 minut. Nastepnei dodac mieso, marchewke i grzyby, oraz natkep ietruszki. pogotowac jeszcze chwilke.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.07.2015 09:22
pyszna zupa, lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak