Krupnik na włoski smak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

  • pietruszka

  • czosnek posiekany

  • majerankek

  • bazylia

    2 łyżki
  • pomidory bez skóry

    2
  • parmezan

  • kasza jęczmienna

    500 g
  • boczek wędzony

    75 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojony drobno boczek, cebulkę, czosnek, posiekaną pietruszkę, majeranek i bazylię. Podduś przez 5 minut. Następnie dodaj pomidory, 2 litry wody, dopraw solą i pieprzem i wsyp kaszę. Całość gotuj przez pół godziny. Zupę przelej na talerze i posyp parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 05.11.2011 18:01
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat