Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUPNIK NA WĘDZONCE Z KIEŁBASKĄ

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzonka 200 gram
kiełbasa 300 gram
marchew 1 szt
seler 1/4 szt
ziemniaki 3 szt
pietruszka 1 szt
kapusta biała 2 liście
cebula 1 szt
kasza jęczmienna 100 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: KRUPNIK NA WĘDZONCE Z KIEŁBASKĄ

Cebule obieramy i kroimy w kostkę.Wszystkie warzywa należy obrać,umyć i pokroić w kosteczkę.Kiełbasę kroimy w plasterki.Liście kapusty również kroimy .
Wędzonkę pokroiłam w paseczki i przesmażyłam na patelni na kilku łyżkach oleju razem z cebulą i kiełbasą. Do podsmażonej wędzonki dodałam wszystkie pokrojone drobno warzywa.Mieszając smażyłam ok 5 minut.Warzywa zalałam 1 szklanką wody.Przełożyłam zawartość patelni do garnka i dolałam jeszcze 1 litr wody.Całość należy przyprawić solą,pieprzem,dosypać ziół i wsypać kaszę.
Gotowałam na małym ogniu do miękkości kaszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.06.2015 11:05
wyśmienita zupa
Damiano
Damiano 22.03.2015 06:42
smaczna zupa
Beatris 04.03.2015 19:21
Bardzo apetyczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak