Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na smaku grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 posiekana
woda 1,1/2 litra
sól
śmietana 1/2 szklanki
kasza 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na smaku grzybowym

Suszone grzyby umyć i namoczyć na kilka godzin. Ugotować wraz z rozdrobnioną cebulą. Miękkie grzyby posiekać, włożyć z powrotem do wywaru, wsypać kaszę perłową, osolić i ugotować do miękkości. Przyprawić świeżą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.12.2011 11:13
pyszny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak