Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na skrzydle

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z indyka 2 szt
woda 1,5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
ziemniaki 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt
kasza pęczak 10 dag
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
natka pietruszki
śmietana 18 proc 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na skrzydle

Kroki postępowania

1
Skrzydła zalać zimną wodą, zagotować. Dodać ziele, liść i przyprawę do dań Kucharek. Po 0,5 godziny dodać warzywa i gotować do miękkości mięsa.
Krok 1 - Krupnik na skrzydle foto
2
Wyjąć mięso i warzywa. Mięso obrać z kości, pokroić na drobniejsze kawałki, marchew w kostkę.
Krok 2 - Krupnik na skrzydle foto
3
Ziemniaki pokroić w kostkę, kaszę przepłukać wodą, dodać do zupy. Kiedy ziemniaki i kasza są już miękkie,
Krok 3 - Krupnik na skrzydle foto
4
dodać pokrojone mięso i marchew. Doprawić, jeżeli potrzeba solą i pieprzem. Na koniec dodać śmietanę i posypać natką pietruszki.
Krok 4 - Krupnik na skrzydle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 16.11.2014 11:43
zawsze smaczny
Ewelina1991 16.11.2014 09:58
pyszny krupnik!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak