Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na skrzydełkach drobiowych

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 5 szt.
włoszczyzna 20 dag /bez kapusty
kasza jęczmienna 8 dag
ziemniaki 4 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na skrzydełkach drobiowych

Wykonanie:
Skrzydełka umyć i włożyć do 1 litry wody i po zagotowaniu dodać pokrojona włoszczyznę i ziemniaki. Ugotować do miękkości a w międzyczasie kasze zalać zimną wodą i ugotować z dodatkiem masła na wolnym ogniu również do miękkości. Zupę połączyć z kaszą, przyprawić do smaku i posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.09.2016 20:28
Dobra zupa
iziona 25.08.2015 09:30
U mnie w domu nikt nie lubi,. a ja uwielbiam i z chęcią zjadłabym porcyjkę
mirosława4 24.08.2015 20:19
moja ulubiona zupka
gosia1988 24.08.2015 19:31
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak