Krupnik na rosole

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1 litr
  • woda

    wg.uznania
  • ziemniaki młode

    3 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka zielona

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    wg.uznania
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • kasza jęczmienna

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli zostanie nam rosół np. z niedzielnego obiadu.
My drugiego dnia gotujemy na nim właśnie taki krupnik;)
Do rosołu dolewamy wodę np. ok. 1 litra,dodaje wszyskie wymienione przyprawy,marchew trzemy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do rosołu,dodajemy pokrojone w kostke ziemniaki i poszatkowana pietruszkę.
Potem dodajemy kasze i mieszamy.
Gotujemy do miękkości kaszy .
Można dodać trochę śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 31.05.2013 10:03
moja ulubiona zupka
mundek1011 23.01.2011 22:41
lubie krupnik
noculos 23.01.2011 22:22
Musze wypróbowac
marta0906 06.01.2011 12:06
Uwielbiam krupnik:)
marzencia2007 06.09.2010 16:42
musi byc pyszny!
anja3107 03.09.2010 15:46
też bardzo lubię krupnik
danusia19671 29.08.2010 09:57
Lubię krupnik
gacopierz23 09.07.2010 20:30
Dajesz grubą czy drobną kasze ?
Kate131 07.07.2010 08:33
lubie taki krupniczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat