Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na podrobach II

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 50 dag
smalec 1 łyżka
cebula 1 szt
ziemniaki 6 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
podroby 50 drobiowe
kasza jęczmienna 8 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na podrobach II

Podroby z drobiu zalać wrzącą wodą, zagotować, wsypać kaszę i gotować do miękkości. warzywa pokroić w makaroniki , cebulę w piórka i razem poddusić na tłuszczu. Podlać gorącą wodą i gotować pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy są miękkie, połączyć z ugotowaną kaszą. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 04.10.2013 15:04
lubimy krupnik
IlonaAlbertos 16.09.2013 18:29
Musi smakować świetnie.
Seba 25.06.2012 10:05
pycha
Iwona51
Iwona51 11.12.2011 17:08
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak