Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik na podrobach drobiowych

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serca kurczaka 30 dag
wątróbka kurczaka 30 dag
żołądki kurczaka 30 dag
woda 3 litry
włoszczyzna 1/2 pęczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
ziemniaki młode 6 sztuk
śmietana 1/2 szklanki
koperek - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
kasza 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik na podrobach drobiowych

- podroby dobrze oczyścić i dobrze umyć
- podroby zalać wodą i zagotować,łyżką zebrać pianę z gotowania
- wsypać ziele angielskie i liście laurowe
- wsypać zmiksowaną włoszczyznę,przyprawę kucharka,kaszę i ziemniaki pokrojone w kostkę
- gotować do miękkiej kaszy,doprawić pieprzem
- zabielić słodką śmietaną 18% i posypać koperkiem
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 08.11.2013 22:11
Bardzo lubię krupnik i ten jest bardzo apetyczny:)
IwonaKa 18.10.2013 23:22
pyszny krupniczek,taki lubię
mariel78 04.09.2013 16:39
uwielbiam taki
Bernadeta1 14.08.2013 13:46
bardzo apetycznie wygląda
fotoviderek 22.07.2013 12:01
Rewelacyjny krupnik :)
adelajda 08.07.2013 14:01
chętnie zjem porcyjkę
Beatris 28.06.2013 18:17
Wieki nie jadłam krupniku. Niestety moja rodzina go nie lubi, chociaż ja bardzo. Bardzo apetyczny krupniczek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak