Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na podrobach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna peczek
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
sól
pieprz
suszone grzybki pare sztuk
pietruszka świeża do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na podrobach

W wodzie w której grzyby się wcześniej moczyły wkładamy włoszczyznę i podroby, gotujemy wywar. Gdy warzywa zmiękną odcedzamy je od wywaru i wsypujemy kaszę, gotujemy na niewielkim ogniu, ok 20min. Gdy kasza zmięknie wszystkie składniki krupniku łączymy ze sobą, dodajemy przyprawy. Całość jeszcze podgotowujemy przez chwilę. Po zdjęciu z ognia mieszamy i wlewamy pomału śmietanę. Mieszamy. Przed podaniem porcję posypujemy świeżą pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 17.02.2011 18:26
lubię krupnik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak