Krupnik na podrobach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1 szklanka
  • podroby

    0,5 kg
  • masło

    1 łyżeczka
  • włoszczyzna

    40 dag
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę z masłem ugotować do miękkości. Podroby (wątróbka, żołądki, skrzydełka) wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować. Po 15 minutach dodać starte na tarce warzywa. Połączyć z ugotowaną kaszą, dodać śmietanę, zagotować. Przyprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 29.06.2012 08:41
pycha
Seba 27.04.2012 09:02
smaczny
pipi765 24.01.2012 16:25
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat