Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na karkówce z młodymi warzywami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 500 g
ziemniaki 2-3 szt
marchewka 1-2 szt młoda
pietruszka 1 szt
natka pietruszki
koperek
kasza pęczak 5 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
ziele angielskie 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na karkówce z młodymi warzywami

Kroki postępowania

1
Do garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą i zagotowujemy, ściągamy szumowinę, dodajemy łyżeczkę soli, ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy około 35 minut.
Krok 1 - Krupnik na karkówce z młodymi warzywami foto
2
W tym czasie obieramy warzywa lub je myjemy, kroimy w kosteczkę. Koperek i pietruszkę siekamy drobno.
Krok 2 - Krupnik na karkówce z młodymi warzywami foto
3
Z gotującego wywaru wyciągamy mięso, wrzucamy warzywa i gotujemy 5 minut,
Krok 3 - Krupnik na karkówce z młodymi warzywami foto
4
następnie dodajemy kaszę i gotujemy około 20 minut.
Krok 4 - Krupnik na karkówce z młodymi warzywami foto
5
Na koniec dodajemy posiekaną zieleninę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Krupnik na karkówce z młodymi warzywami foto
6
Podajemy na ciepło.
Krok 6 - Krupnik na karkówce z młodymi warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 26.06.2014 15:39
Zjadłabym trochę takiej zupki.
Bernadeta1 26.06.2014 14:08
na pewno smaczna zupka
Gracer 26.06.2014 13:09
Smaczna zupka, lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak