Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na indyku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z indyka 1 sztuka
ziemniaki 40 dkg
marchewka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
kasza jęczmienna 15 dkg
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na indyku

Skrzydło z indyka umyć i zalać wodą. Zagotować, wyjąć szumowiny. Posolić. Dodać starte marchew, pietruszkę i seler. Gotować pod przykryciem. Kiedy indyk zmięknie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę i posiekaną natkę pietruszki. Gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 29.03.2017 08:56
Pyszna zupka taką właśnie lubimy.;)
anulka69 06.03.2017 08:28
smaczny krupniczek
w mojej kuchni 26.02.2017 18:27
lubię krupnik zjeść
agaK. 26.02.2017 14:27
Super dla dzieci, delikatne i nietłuste.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak