Krupnik na indyku

Krupnik na indyku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z indyka

    1 sztuka
  • ziemniaki

    40 dkg
  • marchewka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • kasza jęczmienna

    15 dkg
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydło z indyka umyć i zalać wodą. Zagotować, wyjąć szumowiny. Posolić. Dodać starte marchew, pietruszkę i seler. Gotować pod przykryciem. Kiedy indyk zmięknie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę i posiekaną natkę pietruszki. Gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 29.03.2017 08:56
Pyszna zupka taką właśnie lubimy.;)
anulka69 06.03.2017 08:28
smaczny krupniczek
w mojej kuchni 26.02.2017 18:27
lubię krupnik zjeść
agaK. 26.02.2017 14:27
Super dla dzieci, delikatne i nietłuste.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat