Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na cielęcinie z pęczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 50-60 dag
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka mała
seler 1 plaster
Kucharek przyprawa uniwersalna 1-2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
natka pietruszki do posypania
kasza pęczak 6-7 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 liście
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 ziarna
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na cielęcinie z pęczakiem

Mięso włożyć do około 1,5 litra zimnej wody i gotować na wolnym ogniu. Po zagotowaniu się mięsa dodać kaszę pęczak. Następnie po około 30 minutach dodać pokrojone w kostkę warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować do miękkości wszystkich składników. Dodać przyprawę Kucharek, pieprz i sól do smaku. Miękkie mięso cielęce pokroić w plastry. Na porcję zupy na talerzu ułożyć 1-2 kawałki mięsa i posypać natką pietruszki do smaku.

Czas przygotowania całej potrawy to 90 minut. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 16.06.2014 15:41
Apetycznie wygląda, musiała być pyszna taka zupka.
Mysiunia 03.02.2014 14:01
za krupnikiem nie przepadam, ale jak z kaszą pęczak to chętnie bym spróbowala :)
pajbek 26.01.2014 12:35
Musi być pyszna :-)
Piter 31 22.01.2014 15:31
Świetna zupa.
Beatris 22.01.2014 14:14
Apetyczna zupka. Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę.
Marta1986 22.01.2014 13:55
smaczna zupka
Konczi 22.01.2014 12:57
uwielbiam kaszę pęczak ... mniam !
Magda24 22.01.2014 12:42
pyszne mięsko, lekka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak