Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na bogato

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z indyka 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt mały
cebula podsmażona 1 szt
woda 2 l
sól 1 łyżeczka
natka pietruszki
seler nać
Liść lubczyku suszony Prymat
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz 3 szt
ziemniaki 2 szt
kasza jęczmienna 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na bogato

Skrzydło z indyka myjemy i wrzucamy do wody. Gotujemy. W miedzyczasie obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Wrzucamy do gotującej się zupy. Dodajemy cebulkę, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz oraz natkę pietruszki, selera i lubczyk. Gotujemy gdy wywar będzie gotowy a mięso odchodziło od kości dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę jęczmienną. Gdy ziemniaki będą miękkie a kasza ugotowana wyłączamy i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 14.10.2015 16:58
Ulubiona zupka mojej babuni hihi...
Franciszek 14.10.2015 15:21
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak