Krupnik Krystynki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,3 kg
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

  • kasza jęczmienna

    20 dkg
  • sól do smaku

  • mięso drobiowe z kością

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Mięso dokładnie umyć. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować na małym ogniu, zebrać szumowiny. Dodać kaszę. Gotować przez 10-15 minut. Następnie dołożyć pokrojone warzywa. Potem dołożyć ziemniaki. Kiedy warzywa będą miękkie przyprawić zupę do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 06.11.2012 00:25
smaczny
Joanna108 03.05.2012 09:48
zimowa, sycąca zupka :)
PaniMISIOWA 26.04.2011 19:50
fajna zupka
wisznu 12.12.2010 14:27
akurat lubie krupnik ale duzo ludzi go nienawidzi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat