Krupnik inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    250 dag
  • kapusta włoska

    100 dag
  • por

    100 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone ( najlepiej drobiowe) wymieszać z jajkiem, bułką tartą oraz drobno posiekaną cebulą-wszystkie skłądniki wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy ufomować małe pulpeciki.
Kapustę pokroić w dośc grubą kostkę, pora pokroić w krążki.
Pulpety wrzucać do wrzącej wody (1 litr) i gotować ok 15 min. nastęnie dodać pora i kapustę. Razem gotować jeszcze ok 15 min.
Krupnik z torebki rozprowadzić w szkalnce zimnej wody,nastęnie wlać do pozostałych składników doprawić do smaku i gotować ok 5 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat