Krupnik Gosi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2-2,5 litr
  • cebula

    1 sztuka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • kasza jęczmienna

    1 woreczek mały
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2-3 sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pietruszka zielona

    w/g uznania
  • masło

    1 łyżka
  • borowiki

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka z wodą dajemy marchewkę, pietruszkę, selera ( wszystko trzemy na grubej tarce), cebulę w całości. Dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy około 15 min. Dodajemy 1 woreczek kaszy jęczmiennej i garść suszonych borowików. Następnie dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy aż kasza puści klej. Na samym końcu dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotujemy jeszcze około 10 min. Doprawiamy Kucharkiem i pieprzem do smaku. Gdy zupka jest gotowa wyłączamy i dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę i łyżkę masła. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 11.02.2012 18:20
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat