Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 2 szt
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
kasza jęczmienna 3/4 szklanki
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
ziemniaki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Kurczaka oczyścić,zalać 2,5 litrami zimnej wody ,dodać ziele,liść laurowy,przyprawę Kucharek i ugotować bulion. Kurczaka wyjąć, odłożyć na talerz.
Do bulionu dodać przepłukaną kaszę- gotować 10 min, następnie dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, a po kolejnych 10 min starte na grubej tarce : marchew i pietruszkę oraz pokrojonego w cienkie plasterki pora.
Gotujemy ok 5-10 min.
Kurczaka oddzielamy od kości, mięso kroimy i dorzucamy do zupy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 26.10.2016 08:45
Jedna z moich ulubionych zup :)
wedith1 25.10.2016 15:45
Dzisiaj jadłam krupniczek, pychotka!
Duusiak 25.10.2016 10:29
Uwielbiam Krupniczek:)
Madzai 25.10.2016 10:23
Domowa najlepsza
w mojej kuchni 25.10.2016 09:46
dobra syta zupa
Edita 25.10.2016 09:41
rupnik zawsze dobry
Franciszek 25.10.2016 00:22
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak