Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik.

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biodrówka 0,5 kg
Ziemnaki 1 kg
kasza jęczmienna 200 gram
sól 3 łyżeczki
pieprz 3-4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
kostka rosołowa 1 sztuka
włoszczyzna mrożona 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik.

W garnku grzejemy wodę (3-4 litry) Dodajemy sól, pieprz, listek oraz mięso. Następnie dodajemy mrożoną włoszczyznę. Gdy mięso zmięknie dodajemy kostkę rosołową. W osobnym garnku gotujemy ziemniaki (wcześniej pokrojone w kostkę) Do zupy dodajemy kaszę a następnie ziemniaki.
Możemy dodać pokrojoną pietruszkę na sam koniec.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

probofka 20.09.2013 23:46
mmm krupnik na przeziębienie zaraz po rosołku
Magda24 20.09.2013 21:55
lubię tę zupę, gości na moim stole często

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak