Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1.5 litra
kości wołowe 0.5 kg
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 0.5 sztuki
ziele angielskie 3-5 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
kasza jęczmienna 5 łyżek
śmietana 2-3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Do garnka wlej 1.5 litra wody, włóż 0.5 kilograma kości wieprzowych lub wołowych, marchewkę, cebulę, pietruszkę, kawałek selera, kilka zieli angielskich, liść laurowy oraz kostkę rosołową. Następnie wsyp 5 łyżek kaszy jęczmiennej. Gotuj około godziny, przypraw solą i pieprzem. Zakłóć kilkoma łyżkami śmietany z łyżką mąki. Zagotuj. Podawaj z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 25.10.2015 12:37
lubię taką zupę
Margo1 06.05.2013 18:09
dawno nie robiłam
jozefinach 15.04.2013 17:09
Dawno nie jadłam takiej zupki.
pajbek 20.02.2013 14:53
Krupnik jest super :-)
sunnymood 16.02.2013 16:52
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak