Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
marchewka 1 szt
ziemniaki 1 kg
woda 3 l
kasza jęczmienna 1 szklanka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać i pokroić w kostke ,do garnka wrzucic mięso i marchewka zagotować dodać ziemniaki i wsypać kasze
Krok 1 - krupnik foto
2
gdy ziemniaki i mięso i kasza będzie miękkie wyjąć mięso i pokroić na małe kawałki ,
Krok 2 - krupnik foto
3
śmietane rozrobić z odrobiną wody i dodać do zupy wraz z mięsem doprawić do smaku solą
Krok 3 - krupnik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 11.02.2013 10:01
mięso w takich sporych kawałkach gotuje się tyle samo co marchewka ?
Ela15 31.08.2012 10:28
pycha
Sylwia26 28.07.2012 09:38
pychotka :)
irenka 20.07.2012 12:48
pyszna,moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak