Krupnik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    8 szklanek
  • kość

    1 sztuka
  • marchewka

    3 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • ziemniaki

    10-12 sztuk
  • cebula

    1/2 sztuki
  • kasza manna

    5 łyżek
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę należy zagotować wraz z kością, całość gotować przez około 40 minut zdejmując z wierzchu pianę( szumowinę). Wszystkie warzywa należy obrać, ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do mięsa, zaś marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do zupy, pod koniec gotowania wrzucić ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy Prymat. Następnie dodać kaszę manną i pogotować jeszcze przez około 20 minut. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 10.02.2014 09:27
bardzo dobra zupka
Agnik 10.08.2011 21:29
super
Tomek13 17.06.2011 20:27
polecam
Tomek13 17.06.2011 20:27
polecam
agogo2 31.03.2011 20:22
polecam
szajba2 29.03.2011 17:09
niedawno jadłem i bardzo mi smakował
KasiaK90 09.03.2011 09:39
krupnik :) pycha:)
Marzena40 26.01.2011 12:03
pycha zupka
Barbara55 18.01.2011 16:33
solidna zupa
kielcok1 15.01.2011 13:05
dobra, zdrowa, pożywna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat