Krupnik

Krupnik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    250 gram
  • olej

    2 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • szczypiorek

    do smaku
  • przyprawa do zup

    2 kostki
  • kasza jęczmienna

    100 gram
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną cebulę i pieczarki pokroić i usmażyć na oleju.Maggi rozpuścić w 1 l wody,zagotować dodać kaszę i gotować aż kasza będzie prawie miękka(około 15 min)Mąkę rozprowadzić w 1/2 szkl zimnej wody,dodac do kaszy.Na końcu dodać pieczarki i powtórnie zagotowac stale mieszając.Przyprawić solą i pieprzem.posypać posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata23

27.02.2014 15:37
pyszny krupnik

Wafelek2601

13.09.2013 21:04
Lubię krupnik

Bernadeta1

22.08.2013 00:17
bardzo lubię krupnik

Iwusia

03.05.2013 23:19
dobra zupka

Wacław

04.04.2013 10:38
ja dodaję jeszcze ziemniaczki

ONY_za_kare

13.03.2013 09:30
pyszna zupka!

hahanka

23.01.2013 15:49
fajny szybki przepis

gosia56

24.12.2012 14:14
lubię krupnik

mirosława4

14.08.2012 21:24
zapewne smaczna

Bożena13

05.08.2012 15:06
super zupa gdy nie ma się czasu;) smaczna bardzo musi być;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat