Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe 1/2 kg
włoszczyzna (bez kapusty) 1 pęczek
kasza jęczmienna 3/4 szklanka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Kroki postępowania

1
Kości gotujemy, wywar przecedzamy, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie. Gotujemy w nim pokrojone w kostkę lub starte na grubej tarce warzywa.
Krok 1 - Krupnik  foto
2
Dodajemy kaszę i gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Krupnik  foto
3
Doprawiamy do smaku. Smacznego!
Krok 3 - Krupnik  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak