Krupnik

Krupnik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości wieprzowe

    1/2 kg
  • włoszczyzna (bez kapusty)

    1 pęczek
  • kasza jęczmienna

    3/4 szklanka
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krupnik  foto
Kości gotujemy, wywar przecedzamy, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie. Gotujemy w nim pokrojone w kostkę lub starte na grubej tarce warzywa.
Krok 2 - Krupnik  foto
Dodajemy kaszę i gotujemy do miękkości.
Krok 3 - Krupnik  foto
Doprawiamy do smaku. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat