Krupniczek na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    30 dag
  • ziemniaki

    4 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

  • kasza jęczmienna

    1/2 szkl
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • przyprawa w płynie

  • natka pietruszki

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso płuczemy, zalewamy ok 2 l wody i gotujemy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, obraną marchewkę i pietruszkę drobno kroimy, nieduży kawałek zielonej części pora kroimy w piórka,wszystko to dodajemy do gotujących się żeberek wraz z listkami laurowymi.Gdy ziemniaki będą półmiękkie dodajemy namoczoną i wypłukaną kaszę.Ugotować .Przyprawić kucharkiem, pieprzem i przyprawą w płynie, posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 02.01.2014 11:30
uwielbiam :-)
Malinka 01.01.2014 19:16
Bardzo smaczna zupka!
Wafelek2601 24.12.2013 00:04
Mam wielką ochotę na taką zupkę
IwonaKa 01.12.2013 00:03
bardzo lubie krupnik
Rybciia 01.10.2013 11:46
uwielbiam krupniczek :-)
ONY_za_kare 26.09.2013 12:47
super zupka!
Alex_M 25.07.2013 11:23
dobra zupka!
Łukasz15 22.07.2013 09:10
Smaczny ten krupniczek
Papryczka 03.07.2013 08:21
smaczna zupka
m1monika 10.06.2013 11:42
bardzo lubię :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat